top of page

Salvesen & Thams investerer i Mylna Gruppen

Investeringsselskapet Salvesen & Thams (S&T) og medinvestorer har inngått bindende avtale om å kjøpe Mylna Gruppen AS – Skandinavias største leverandør av treningsutstyr til proff- og privatmarkedet. S&T vil være majoritetseier i Mylna Gruppen.


Mylna Gruppen selger treningsutstyr til sportsbutikker, treningssentre og direkte til forbrukere i Norge, Sverige og Danmark for omtrent 500 millioner kroner i året gjennom datterselskapene Mylna Sport, Treningspartner, X-Life og Abilica Online. Konsernet har 89 ansatte og hovedkontor i Mjøndalen.


Gjennomføring av transaksjonen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. De nye eierne av Mylna Gruppen har ambisjoner om å videreutvikle selskapet til å ta en enda sterkere posisjon på treningsutstyr til proff- og privatmarkedet i Norden. Mylna Gruppens nettbutikker og produkter skal være et godt valg for sportskjedene, treningskjeder og forbrukere som handler treningsutstyr.


– Aktiv fritid er en megatrend. Folk flest trener mer hjemme, på treningssenter og på jobb, derfor tror vi markedet vil fortsette å vokse de neste årene. Vi skal investere videre i Mylna Gruppen slik at selskapet kan fortsette å vokse og å være lønnsomt. I tillegg ønsker vi, sammen med våre medinvestorer, å gjøre flere investeringer innen trenden aktiv fritid, sier Per Olav Monseth, daglig leder i S&T.


Forsterker selskapet

– Tilførsel av kapital og kompetanse gjennom aktivt eierskap gir oss et solid grunnlag for å ta nye, store steg videre med selskapet. Vi får nye medeiere som vil forsterke oss med spisskompetanse på viktige fagområder som e-handel, digital markedsføring, og organisasjonsutvikling, sier Andreas Gallefoss, administrerende direktør i Mylna Gruppen.


Thomas Weman, en av Mylna Gruppens gründere, blir med videre som medeier i selskapet. – For Weman startet reisen i 1997. Sammen med Christian Eidem, Lars Hanstad og Leif Berven ble Nordic Fitness etablert. Weman startet med showroom i kjelleren hos sin far i Vestfossen. Reisen fortsatte med Terje Stykket på laget fra 2009. Nordic Fitness fusjonerte i 2010 med Sport Supply International AS som i 1984 ble etablert av Ole H. Grøtterud. Hardt arbeid fra dedikerte og dyktige medarbeidere har bygd et fantastisk selskap. Nå ser jeg fram til å bygge videre sammen med medarbeiderne og de nye eierne. Salvesen & Thams er de rette eierne for Mylna Gruppen nå, sier Weman. Gründeren beskriver utviklingen fra oppstarten til over en halv milliard kroner i omsetning i 2021 som en fantastisk reise. Weman reinvesterer selv betydelig i det nye selskapet og fortsetter i selskapets toppledelse; i stillingen som kommersiell direktør.


Fantastisk reise

Omtrent halvparten av Mylnas omsetning kommer fra det norske markedet, mens Danmark og Sverige står for øvrig omsetning. Styreleder i Mylna Gruppen, Nina Olufsen, karakteriserer eierskiftet som en god avtale for både kjøper og selger.


– Mylna har arbeidet målbevisst for å styrke markedsposisjonen. Det brede produktutvalget er av høy kvalitet, selskapets omdømme er godt og kundemassen er økende. Vi mener at S&T har de beste forutsetninger for å styrke Mylnas posisjon ytterligere, sier styreleder Nina Olufsen.


Salvesen & Thams

S&T investerer i bedrifter og utvikler dem gjennom langsiktig og aktivt eierskap. Siden 2012 har Salvesen & Thams bygget opp en portefølje av 13 bedrifter og forvalter verdier for over 2 milliarder kroner. I porteføljen finnes bedrifter som Get Inspired, Rørosmeieriet, B&B Entreprenør, Bitastad-konsernet (Jordbærpikene, Sabrura og BigBite m.fl.) og betydelige satsninger innen venture og eiendom. Salvesen & Thams har hovedkontor på Orkanger i Trøndelag. De største eierne er tidligere konsernsjef i Orkla, Bjørn Wiggen, og investeringsselskapet Kverva.
For mer informasjon, kontakt:

Daglig leder Per Olav Monseth i Salvesen & Thams Invest 924 06 889, per.olav.monseth@salvesen-thams.no


Kommersiell direktør Thomas Weman i Mylna Gruppen 415 13 933, tw@mylnasport.no

Comments


bottom of page