Vi blir 40% eier i Big Bite

Salvesen & Thams Invest AS («S&T») har inngått en avtale med de nåværende eierne av Big Bite-konsernet Trond Stavne og Roar Stjern om å erverve 40% av aksjene i holdingselskapet Big Bite International AS, mens Stavne Holding AS og Stjern Holding AS skal eie 30% av aksjene hver. Selskapets virksomhet fortsetter som tidligere, med hovedkontor i Trondheim. 

Big Bite ble etablert i 1997 av Trond Stavne og Roar Stjern, og er i dag et landsdekkende franchisekonsept for salg av brødbasert ferdigmat. Selskapet selger produkter innen hurtigmat, som er et marked i sterk vekst. Big Bite etablerer seg i fellesarealer i kjøpesentre, og har i dag 50 ulike utsalgssteder.

Big Bite Holding (konsern) hadde en omsetning på 111,8 mkr i 2014 (2013: 105,0 mkr) med et driftsresultat på 7,7 mkr (6,1 mkr) og et resultat før skatt på 4,6 mkr (3,8 mkr). Den samlede omsetningen til forbruker gjennom alle franchisetakerne var 175 mkr.

Styret i Big Bite vil bestå av Bjørn M. Wiggen (styreleder), Johan Skjølberg, Trond Stavne og Roar Stjern. Wiggen er styreleder og Skjølberg daglig leder i S&T.

Kristin O. Schea er engasjert som daglig leder i Big Bite konsern. Hun har tidligere bl. a. vært daglig leder i Pierre Robert Group og konserndirektør marked i Nortura. Roberth Dahl fortsetter som daglig leder i det operative selskapet Big Bite Submarines AS.

-          Vi er glade for at S&T ønsker å være med som stor aksjonær i Big Bite med sikte på å utvikle selskapet videre, sier Trond Stavne og Roar Stjern. – S&T har både kapital og betydelig merkevarekompetanse som kan bidra til å forsterke Big Bites vekst og markedsposisjon.

-          Big Bite har hatt en spennende utvikling under Roar og Trond, sier Bjørn M. Wiggen. – De har vist at konseptet fungerer gjennom god markedsforståelse, effektiv logistikk og motiverte franchisetakere. Vi synes det er spennende å bli invitert til å videreutvikle et selskap i vekst med base i Trondheim.

Det Trondheimsbaserte rådgivningsselskapet Experentia har bistått Stavne og Stjern i prosessen.

 

For ytterligere informasjon kontakt følgende personer:

Bjørn M. Wiggen – telefon 47820937

Trond Stavne – telefon 90601255

 

 

Nærmere om Big Bite: bigbite.no

Nærmere om Salvesen & Thams: salvesen-thams.no