Salvesen & Thams investerer i Trøndelag

Salvesen & Thams har gjennomført 5 nye investeringer i Trøndelag hittil i år.

Investeringsselskapet med base Orkanger har investert i kafekjeden Jordbærpikene (Trondheim) og grossisten Matmegleren (Melhus). Disse selskapene inngår nå i Bitastad Holding (S&Ts eierandel 41%), som også eier hurtigmatkjeden Big Bite.

Det er gjennomført en investering i Get Inspired (Trondheim), som innebærer at Salvesen & Thams nå eier 20% i nettbutikken som selger merkeklær og -sko til trening og hverdagsbruk for jenter. Selskapet har også investert (eierandel 23%) i Digital Markedsplass (Klæbu), som står bak appen Vaskehjelp.

Alle disse selskapene er forbrukerrettede virksomheter med et nasjonalt nedslagsfelt.

Det femte selskapet er Iwmac (Trondheim), hvor selskapet nå eier 21%. Dette er et software-selskap som utvikler og selger programvare for overvåkning og styring av tekniske installasjoner, særlig rettet mot kjøpesentre i Norge og Sverige.

-       Vi har samlet investert i størrelsesorden 100 mill kr i trønderske virksomheter i de siste månedene, sier styreleder Bjørn M. Wiggen i Salvesen & Thams AS. – Vi investerer i selskaper som vi mener har gode markedsposisjoner gjennom sterke produkter, forretningssystemer og dyktige medarbeidere. Salvesen & Thams kan bidra med kompetanse innen strategi og ledelse samt et bredt kontaktnett, hvilket vi mener vil bidra til å styrke de ulike virksomhetene.

Salvesen & Thams har fra tidligere eierandeler i de midt-norske virksomhetene Simpro (Løkken Verk), Devico (Melhus), Axess (Molde/Orkanger), PartnerPlast (Åndalsnes), VIBO Entreprenør (Rindal), B & B Entreprenør (Støren), Foss Plater (Løkken Verk), Orklareiser (Orkanger) og AudioPlus (Støren). Salvesen & Thams Eiendom er den ledende eiendomsutvikleren i Orkdal, og opererer også i Skaun, Rindal og Surnadal.

-       Vi ser at det er mange interessante investeringsmuligheter i Midt-Norge, sier Wiggen. – Vi ser det  som en fordel at vi har nær geografisk tiknytning til selskapene etter som det sikrer tett kontakt, samt at vi forstår bedriftskulturen på en god måte og kan gjøre gode vurderinger av ledelse og organisasjon. Nærheten til teknologimiljøet i Trondheim og vår base i den sterke industrikulturen i nye Orkland kommune er også viktige konkurransefordeler.  

 

Orkanger, 25. august 2017

 

Kontaktperson:

Bjørn M. Wiggen – tlf 478 20 973

 

Om Salvesen & Thams:

Selskapet er lokalisert på Orkanger, og har 7 ansatte. Kapitalbasen er ca 400 mill kr. Eierne er lokale investorer, hvor de største er Tenga AS (Bjørn M. Wiggen) 26,3%, Gjensidige Orkla Forsikring (24,6%) og Investitude AS (Jan Håbrekke) 20,7%. Selskapet ble etablert i 1898, og ble kjøpt ut fra Orkla ASA i 2012.